Снимка: Pixabay
Скандалът с ваксинирането в Сандански продължава. Лекарите и друг медицински персонал на МБАЛ "Югозападна болница" излязоха с деларация, в която заявяват, че поемат споделена отговорност с управителя на болницата д-р Илия Тонев, пише Bulgaria ON AIR.
 
В Сандански се разрази скандал след ваксинирането на немедицински персонал (общински съветници и административен персонал). Вчера здравният министър заяви, че би освободил директора на болницата, ако имаше такива правомощия.
Още по темата
 
"Заявяваме най-отговорно, че като работещи на Първа линия и вече ваксинирани,  процентът на желаещи и убедени в имунизацията лица е  незначителен, и това категорично би било проблем за масовата ваксинация на нацията, каквато е основната цел.
 
При създалата се ситуация във връзка с проведената ваксинация срещу Ковид-19 на 8.01 и 09.01.2021 г.  и след официалното изявление на Министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, декларираме, че поемаме споделена отговорност с управителя на МБАЛ "Югозападна болница" ООД  д-р Илия Тонев,  като заявяваме, че при каквито и да е наложени санкции спрямо д-р Илия Тонев, напускаме лечебното заведение като негови служители, подавайки  предизвестие за напускане в тридневен срок", пишат медиците.

Коментари Напиши коментар

17

Кък пък да не

преди 3 месеца

Никой не е съвършен, даже директорите на болници. Важното е, че колектива си го харесва, защото са като него. Не знаете, що е то македонски инат - наистина ще напуснат и тогава министъра ще трябва да се излага да им ходи на крака да се отмята и да ги моли. Я да не се занимава с тях - няма да ги промени, следващия директор няма да е по-различен, ще е от същия "матрял".

16

Любознателен

преди 3 месеца

Нали всеки директор на Мбал се бута да е първа дружка с общинарите. Как няма да се на тегне и да ги имунизира без да чакат ред. А пък колегите му солидарни, като им дава супер заплати. И така рибата мирише откъм главата.

15

Факт

преди 3 месеца

Е тия не са лекари ! Тия са търговци, да не е ставал лекар като ще напуска. Плюя на такива подчовеции