Снимка: Bulgaria ON AIR

Кметът на Созопол заяви, че няма сериозни щети по плажовете в Созопол, а зимните бури са обичайно природно явление. Той опроверга твърдението на концесионера, че морето е изяло пясъка, защото местните са протестирали срещу изграждането на предпазни диги на плажа.

Жителите на Созопол се събраха на Централния плаж, за да изразят своето несъгласия с концесионера, че бурното море е изяло пясъка заради липсата на диги. В началото на зимата багерът беше спрян с протест.

"Виждате, че плажът си е на мястото. Виждате, че даже е по-голям, отколкото е. Къде са щетите по пясъка, нали тук говорим за щети по пясъка", коментира кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Още по темата


Според местните дигата спирала дъждовните води да се изливат в морето и така се нанасяли повече щети по плажа.
"Водата идва до дигата и се връща обратно, по този начин те затвориха водостока. Всяка година булдозерът затваря водостока, който минава под асфалта и излиза на плажа. Оттам идва целият проблем", каза жител на Созопол.

Местните казват, че зимните бури не са необичайно явление в Созопол.

"Това са типични неща за Созопол и вероятно не само за Созопол. Защо се опитваме да се бъркаме в работата на природата и да правим сензации от това", попита Аспасия Порожанова.

От Министерството на туризма заявиха, че няма как да допуснат пак багер на плажа и издигане на нови диги.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 месец

Ето, пак гледам, и пясъка от плажа го няма. Ако бяха натрупали пясък със багер, щяха да спрат морето да отнесе пясъка. Елементарно.

1

Да вярвам лиии?

преди 1 месец

Имаше една такава песен, чрез която
певицата драматично питаше "Да вярвам лииии?"
Аз пък питам, нали вече медиите съобщиха, че два емблематични
за Созопол плажове били изчезнали?!