Снимка: Кадър bTV

Петима души са задържани след вчерашната ситуация в Мездра, при която бе атакувана къщата на обвиняемия за смъртта на 8-годишно дете.

Прави впечатление светкавичната реакция на полицията – така трябва да действа законът и държавата. Това заяви пред БНТ Тома Томов, ексдепутат и дядо на убитото преди дни момче.

Още по темата

Припомняме, че вчера около 70 души атакуваха къщата на задържания за смъртта на 8-годишното момче в Мездра. Близките на момченцето опитали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района. Те обърнали две коли, хвърляли предмети по прозорците на къщата, които са изпочупени.

Улицата бе блокирана от полиция и жандармерия. Допълнителни части бяха насочени към мястото. От МВР съобщавиха, че части на полицията и жандармерията се изпращат спешно към Мездра, за да възстановят реда.

Това се случи часове, след като главният прокурор посети прокуратурата в Мездра без знанието на пострадалите и на медиите.

По думите на Томов вчерашният инцидент в Мездра се е случил, след като се е разбрало, че съпругата на задържания се разхожда свободно.

"Майката, която все още е на свобода – съпругата на задържания, която все още може да повлияе на сина си, се е разхождала свободно по улицата", каза Томов.

По думите му това не е оправдание да се извърши нападение върху къщата и виновните ще си получат заслуженото.

"Имам сериозни съмнения, че жената е участвала в изнасянето на трупа", каза още Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase