Снимка: БГНЕС

Сезонът в Пампорово се очертава да бъде кошмарен, в момента липсват условия за ски туризъм . От няколко дни вали дъжд, който стопи и малкото останал изкуствен сняг по пистите, предава "Монитор", позовавайки се на местни медии. Курортът на практика е затворен, всички писти и лифтовете са спрели работа.

Метеорологичните аномалии в Пампорово докарват до отчаяние местните хотелиери. Стигна се до там, че към настоящия момент температурата в Пловдив е с един градус по-ниска от тази в курорта.

Не е ясно кога обстановката ще се подобри и изобщо ще има ли скоро условия за зимни спортове в курорта. Очакваното застудяване и снеговалежи, обещани от синоптиците в цялата страна, засега категорично подминават Пампорово.

Очаква се сериозно застудяване през следващите 10-на дни, но не и валежи от сняг, затова трябва да бъде произведен достатъчно изкуствен сняг, за да могат пистите да заработят отново.

В разгара на зимния сезон в Пампорово е 6 градуса над нулата и вали дъжд, което съчетано с пандемията от COVID-19, е напът да превърне този сезон в най-слабия в историята на курорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase