Снимка: Bulgaria ON AIR

Част от варненския квартал “Виница” е под вода, заради проблем с канализацията. Проблемът е, че шахта бълва като гейзер фекални води. Второ денонощие улиците са реки. Наноси, чакъл клони допълнително затлачват шахтите.

Иванка Яначкова е притеснена дали няма да се повтори ситуацията отпреди два дни, когато посред нощ със съпруга ѝ трябвало да изгребват придошлата до къщата им вода.

"Проблемът беше отстранен първата вечер за два часа, отново се появи, пак работиха и уж беше отстранен. Сега пак продължава да бълва, но този път не към моята къща, а към асфалта", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

След намесата на ВиК екипите, за няколко часа водата е спряла, от шахтата обаче отново извира вода и залива улиците на квартал "Виница".

"Наистина са затлачили главния канализационен колектор на "Виница", но там проблемът е друг, строителните обекти не си почистват терените", заяви управителят на ВиК-Варна Валентин Вълканов.

Проблемът е, че новите строителни обекти отвеждат дъждовната канализация в битовата.

"При направа на новите канализации ще започне да се разтоварят части от канализацията и да намалее дебитът", допълни Вълканов.

Екипи на ВиК отново работиха по отстраняването на аварията, а жителите на квартала се надяват повече да няма проблеми с шахтата.

 

Коментари Напиши коментар

7

Коментар

преди 1 месец

Проблемите със канализацията не са от последните години.

Проблемите са заложени още 60-70 години, когато започнаха да

строят без да мислят и бяха заложени много направо грешни

практики, които се задълбочиха след 10 ноември 1990 г., което

не е за учудване, защото строителните фирми са в ръцете на

бившата партийна номенклатура на БКП/БСП.

6

Курортно селище

преди 1 месец

След милиони за ремонти на канализацията положението отново е в нюанси кафяво, обаче цъpвyлитe в общината са толкова алчни, че не оставиха дори парцел за гробище и умрелите във Виница ги заравят в гората на един баир над селото(квартала) и сега освен л***на, по улиците може да се появят и скелети.

5

pesho

преди 1 месец

Видими резултати