"Искаме Министерството на здравеопазването и ЦИК да излязат със здравен протокол за целия изборен процес", заяви пред Bulgaria ON AIR кметът на Кърджали и зам.-председател на Националното сдружение на общините Хасан Азис.

По думите му ДПС винаги има актуална позиция - готова е за избори от вчера.

Още по темата
"Такова ни е отношението и към днешна дата. По-добре институциите да могат да си свършат работата, има време да бъдат организирани безопасни и сигурни избори за първата възможна дата", посочи зам.-председателят на ДПС.

Хасан Азис подчерта, че общините са готови за провеждане на избори на посочената от президента дата, но очакват от централната изпълнителна власт да формулира правилата, по които трябва да бъдат проведен вотът.

"ДПС преди избори винаги е ставала разменна монета. Ние имаме собствен образ и той винаги е възприеман от нашите избиратели. Надявам се на тези избори образът на ДПС да бъде толкова приемлив, както сме били досега", отбеляза той в студиото на "България сутрин".

И подчерта, че на местно ниво единствено общините помагат на малкия и среден бизнес и то за сметка на местните финанси.

"Освободени са от наеми, намалени са им таксите. Само от общините около 60 млн. лева от местните бюджети са насочени към подпомагане на малкия и среден бизнес. От 360 000 малки фирми, от програмата "60/40" са се възползвали 27-28 хил. фирми - по-малко от 10%. А всички фирми са се възползвали от пакетите на общините", коментира кметът на Кърджали.

Хасан Азис изтъкна, че природните бедствия са голямо предизвикателство за местната власт. На мнение е, че трябва да се даде обяснение за работата на институциите по отношение на превенцията.

"На няколко години се случват подобни бедствени ситуации - те са на базата на лоша инфраструктура по отношение на превенциите. Речните корита на самото населено място са изключителна държавна собственост. Общините се нуждаят от помощ от държавата, за да може това нещо да се реши", обясни гостът в студиото.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 месеца

simulant...nai-mnogo mu haresva da chaka...hem ne raboti, hem poluchava kmetska zaplata...

2

Анонимен

преди 4 месеца

здраен протокол,сутрешна визерядка и 15 км. бегане но с 15 кила бумаги на гръб

1

въпросителен

преди 4 месеца

Аби какво стана с възродителният процес,
намерихали се виновни или просто се коаллирахте с виновноците
възродени и възродители коалициони партньори
бу не е я кафа ии ми гиби или резил гиби