Двимка: МЗ

Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу Ковид-19, които ще бъдат поставяни. Това стана ясно на среща при министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
В срещата участваха и заместник-министрите на здравеопазването д-р Бойко Пенков, Жени Начева, както и ръководството на Българския лекарски съюз.

Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Средствата ще бъдат осигурени от Държавния бюджет.

Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

Коментари Напиши коментар

62

Ника

преди 1 месец

И какво е посланието?Ваксинирането е търговия,а не грижа за народонаселението.Нима не влиза в професионалните задължения на лекарите да поставят ваксини?Пък после "некомпетентните"мътели главите на хората.Дааа.Каквото и да ти говорят,винаги става дума за ПАРИ.

61

Анонимен

преди 1 месец

Жалка и тъжна картинка. После що никой не уважава лекарите, ами че те за уважение ли са. С какво са го спечелили?

60

бързобегов

преди 1 месец

ибрееее представих си как бягам по улицата, а след мен тълпа медици със спринцовки... че то по 10-ка за "боц" си е стимул отвсякъде