Кадър: Bulgaria ON AIR

Над 100 населени места са без ток заради проливните дъждове през последните часове. Към момента няма данни за бедстващи хора. Това съобщиха от Националния щаб за борба с наводненията.

Обсъдихме ситуацията, по разпореждане на премиера предприехме действия по обезпечаване на дежурства. Към момента доклада, който направихме към премиера, е, че ситуацията е стабилна. Има райони, в които има реки с нива над нормалното. Където е необходимо, се извеждат хора от домовете", каза вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг след заседание на Националния щаб за защита при наводнения.

"В община Струмяни има застрашаване на газопровода България - Гърция. Прави се всичко възможно да бъде защитен газопроводът. Последната оценка е, че работите, които са предприети към момента са задоволителни и защитават газопровода. Най-тежка ситуацията е в Западна България. Най-напрегнато е в Столичната община - Нови Искър, с. Мировяне, река Блато. Наложи се за защита на гражданите да се строят диги. Обмисля се частична евакуация", подчерта гл. комисар Николай Николов.

Той подчерта, че всички язовири в страната са под контрол, няма язовир, който застрашава живота на хората, предаде Bulgaria ON AIR.

"Когато е необходимо, ще изведем хора от застрашени райони или жилища", добави министър Терзийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase