Снимка: Кадър bTV

Важно е да се разбере какво точно се е случило. Зловещата част на това престъпление е опитът за неговото прикриване от цялото семейството. Това заяви пред bTV Тома Томов, дядото на загиналото дете в Мездра. Негови приятели му разказали, че командва майката, в чийто дом загина детето. Тя давала съветите.

Момчето беше намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки.

Още по темата
По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли и там е намерен арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов.

"Не знам дали децата са били сами. Разказаха ми, че бащата се занимава професионално с бракониерство, ходел е да ловува и точно в този период - между 4 и 5 ч, е смазвал оръжието си. Имал е самоделки и какви ли не уродливи оръжия. Аз не съм знаел, че е имал такъв арсенал, но знам че някой близък е укрил арсенала. Не знам също дали разследващите са намерили оръжието, от което е стреляно, каза Томов.

"Обяснението ми е, че когато едно семейство има оръжие, то трябва да положи големи усилия да го обезопаси. Явно това не е направено. Ако случаят беше класически - двете деца си играят, трябваше да се обадят в полицията, тя да дойде и да помогне на детето. Но зловещото в това престъпление е последващото - опитът за прикриване", добави още той.

"Има и трета версия, която хората не знаят, но нея няма да споделя", каза Томов.

"Не мога да разбера защо майката, която е основен двигател в това семейство, не е прибрана. Аз ще търся сметка на полицията защо се манипулира общественото мнение с версии за пиратка", посочи още дядото.

Коментари Напиши коментар

80

Unknown

преди 1 месец

Ако те застрелят ще си умрял от COVID , защото куршумът е бил заразен ..

79

Анонимен

преди 1 месец

И аз да не дава Господ да съм на мястото на дядото направо ще ги зануля.

78

така е в България

преди 1 месец

"първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки." "По-късно беше установено, че то е починало след огнестрелна рана"
и накрая КОВИД нали....огнестрелната рана не се различава....