Снимка: Bulgaria ON AIR

Български превозвачи на протест срещу полицейския произвол в Гърция. Тази сутрин недоволните се събраха пред граничен пункт "Кулата", за да разкажат за налагания им според тях рекет от страна на гръцката полиция. Заради епидемичните мерки протестът не беше масов.

Проблемите за българските превозвачи започвали веднага след границата.

"Тук - на Серес - има полицаи, които започнаха от известно време да правят рекет или изнудване", обясни Марин, който е шофьор.

"Държат ни час-два, тормозят ни, търсят некакви устройства, които манипулират тахографите, магнитите, компютри и ни изнудват да си признаем, ако не, щели да ни вземат книжките за два месеца, за 3 месеца, глоби по 5000 евро", добави Юлиян Тачев, който също е шофьор.

По думите на шофьорите на камиони, гръцките полицаи ги спирали под предлог, че манипулират тахографите си с магнитни устройства, а след това ги водели в определен сервиз.

"Карат ни в сервиз, за който имаме информация, че е на негов брат или някакъв роднина, почват да режат пломби на датчици, които са свързани с тия тахографи, тахографите се свалят, сменяват, което излиза много скъпо", допълни Юлиян Тачев.

Потърпевшите вече са сигнализирали Министерството на външните работи и очакват съдействие за разрешаването на проблема.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

54

Кико

преди 1 година

За Европа пътуват само изрядни, нови камиони! За Гърция 90% ***! Превозвачи на нелегални, контрабанда!

53

Шофьор С Е Д

преди 1 година

А ТРАКТОРИТЕ НА ГАРЦИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ НЕ СЕ ПОМНЯТ СТАЧКУВАХА НАПУК НЕ ПУСКАХА НИКОЙ ОСОБЕНО БАЛГАРИ ЛИЧНО САМ ГИ ГЛЕДАЛ ТОВА Е БЕЗУМИЕ - - - - - - И.НИЕ ТРЯБВА ТАКА ЗАСЛУЖАВАТ С Т А Ч К А ОТ НАС И С КАМЙОНИ С ТРАКТОРИ БАЛГАРСКИ СТАЧКА ОТ БГ

52

Американ

преди 1 година

Някой да ми обясни какво точно ги засяга гърците показабието на километражите?