Снимка: БГНЕС

Полицията в Пловдив проведе 6-часова акция с акцент контрол над водачите на автобуси, извършващи обществен превоз на пътници, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.

Проверени са общо 812 моторни превозни средства, а констатираните нарушения са 877. Съставени са 57 броя актове и 276 глоби по фиш. Заснетите нарушения на скоростните режими са 530 броя.

Проверените водачи на автобуси за обществен превоз на пътници от вътрешноградските и извънградските линии са 205 броя, като са установени 53 нарушения по Закона за движение по пътищата, а един от рейсовете от градския транспорт е спрян от движение заради счупено предно стъкло.

Съставени са 16 акта за установяване на административно нарушение и 23 глоби по фиш. Един от водачите на автобуси е преминал на червен светофар, а двама са използвали мобилен телефон по време на шофиране. Други 9 не са ползвали колани. Съставени са и фишове на водачите на автобуси: 9 за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 8 за неизползване на светлини и 6 броя за извършени други нарушения.

Сред останалите нарушения, констатирани в рамките на проверката е и преминаване по ул. "Пазарджишко шосе“ на лек автомобил със скорост от 122 км/ч при разрешение от 50 км/ч . На водача ще бъде наложена санкция в размер на 850 лв, лишаване право да управлява МПС за срок от 3 месеца и отнемане на 12 контролни точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase