Снимка: БГНЕС

Днес валежите и в източните райони бързо ще спрат, а облачността от югозапад ще се разкъса и намалее до слънчево време, съобщиха за "Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Още преди обяд вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен до силен, но до вечерта ще отслабне. Максимални температури - между 9° и 14°, в София максималната температура ще е около 9°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността от юг ще започне да се разкъсва и намалява и след обяд вече ще бъде предимно слънчево. Ще духа западен вятър, слаб до умерен, който след обяд ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините в сутрешните часове на места все още ще има валежи, предимно от сняг, но облачността от югозапад ще се разкъсва и намалява и в следобедните часове вече ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде силен до бурен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase