С празничен концерт, заря и Дунавско хора на площада - така от десетилетия посрещат българите новата година. Така дочакахме и 2020 г., а тя беше посрещната подобаващо.

2021 г. обаче няма да има този късмет. Площадите ще останат празни, а повечето хора ще празнуват в тесен семеен кръг.

Страната ни ще посрещне 2021 г. без традиционните празненства и концерти на открито. За първи път и площад "Александър Батенберг" в столицата ще бъде тих - там няма се състои звездният концерт, който винаги събираше стотици. Няма да се движи и градският транспорт в празничната нощ.

Затворени в цялата страна остават заведенията и нощните клубове. Ще работят само ресторантите към хотелите, но само до 22 часа.

"По домашно, семейно. Тази година по-кротко и спокойно, в домашни условия, с по-близки хора", споделят столичани.

Въпреки че площадът в София ще е празен, той няма е тих. 4 минути и 5 секунди - точно толкова ще продължи празничната зяра. Вече 10 дни ефектите се подреждат, а от сутринта се поставят и пиротехническите изделия. За да може в точно в полунощ небето да засияе и да посрещнем една по-добра 2021 година!

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

12

един

преди 5 месеца

Слава Богу че го има този вирус! Нямаше ги ония тъпотии на площада цяла вечер в новогодишната нощ.То не че другото по канал 1 беше супер но....

11

Ваксър

преди 5 месеца

arbeit macht frei таз гудинъ малко по-демоде като в Освиенцим през 1939- 1944.

10

Анонимен

преди 5 месеца

Сега кой ще е шампион!