Снимка: БГНЕС

Промяна в цените на водата от 1 януари ще има в 26 области на страната.

Намаляват се цените на услугите на 16 ВиК дружества, за 7 дружества цените се повишават, най-значително за София и Разград  - с около 6%.

За част от дружествата няма промяна в цените на ВиК услугите, реши КЕВР на закрито заседание днес.

Цените ще се повишат във Варна, Пловдив, Перник, Плевен и Кърджали. Поевтиняване на водата е предвидено за 16 района, като най-голямото е в Сливен - с 14%, в Ямбол и Добрич - с 12-13% и във Видин - с близо 10%.

За първи път в процедурата по изменение на цените на услугите регулаторът отчита и ефекта от изпълнението на инвестициите, заложени от дружествата в бизнес плановете, както и изпълнението на единните показатели за ефективност.

 

Коментари Напиши коментар

12

мааму стара

преди 2 месеца

Нямам против да вдигнат цената, ако кажат защо. Не ми е ясно как тъй все се вдига цената, но никой не казва поради каква причина. Що тъй миналата година имали печалба, тая година пак имат печалба но трябва да се вдигне цената. Ще строят ли нещо голямо? Ако да това покачване ще е временно? Ако не от по далеч ли ще трябва да взимат вода? Каква е аджеба причината. Не може ей тъй без нищо да се вдига цената щото някой си иска. Ако има ясна причина обяснете, не сме луди ще се съгласим.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Е все някога ще му писне на някой и ще има лечение.....

10

Кучките на Гейтър

преди 2 месеца

следва токът, а после отново парното. Съдбата на овцете е да бъдат овце