Снимка: БГНЕС

Балчик вече се подготвя за туристическия сезон през 2021 г. Общината е подготвила шест нови видеофилма за природните и културните забележителности в региона.

Видеоклипът за природата е запечатал във въздушни и подводни снимки морското крайбрежие, лавандуловите полета край Балчик, резерватът "Балтата" с най-северната лонгозна гора в Европа, богатството на животинските видове в местното ловно стопанство, съобщиха от общината.

Друг видеомаршрут е посветен на "Двореца" - бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария, и Ботаническата градина с уникалната колекция от кактуси и сукуленти. Кратките филмчета припомнят и за културните форуми в Балчик, за които общината се надява догодина да имат нови издания - международния хоров фестивал "Черноморски звуци", Дните на класиката, фолклорния фестивал "Море от ритми", студентския "Виа Понтика" и други.

Храмът на Кибела, Голямата мелница, обявена за паметник на културата, късноантичната и ранносредновековна крепост в Балчик, текето "Ак Язълъ Баба-Свети Атанас" край село Оброчище също "оживяват" в кадрите. Видеофилмите популяризират и голфигрищата край Балчик, ледената пързалка в Кранево, тенис кортовете в курорта "Албена" и други спортни обекти.

Шестте филмчета, първите три от които вече могат да се видят, ще популяризират Балчик в онлайн пространството в очакване на новия летен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase