Снимка: Кадър Нова тв

Жена твърди, че е била нападната от медик в плевенската болница "Д-р Георги Странски". Потърпевшата заявява, че причината за агресията е объркана заявка за рентген. По случая става ясно, че е информирана и полицията, а лечебното заведение започва вътрешна проверка.

Диляна Гелева отива в болницата, след като нейната 80-годишна баба се наранява при падане. От Спешния кабинет са изпратени със заявка за рентгенова снимка. Вместо ребрата на жената обаче, е снимана тазобедрената ѝ става. Оказва се, че заявката е объркана от кабинета. Когато се връщат отново са посрещнати със скандал, твърди жената пред Нова тв.

"В момента, в който ни видя за втори път, се развика: Какво правите тук пак, аз няма да се занимавам с вас цял ден. Обясних, че става въпрос за объркване от нейните колеги. При това ми каза "ти сляпа ли си, ма". Говори ми на "ти", помолих я да се обръща към мен учтиво, защото не се познаваме", разказа още тя.

В един момент се стигнало и до физическо насилие. "Обиждаше ме, каза ми, че ще ме изхвърли. Налетя ми с ръце, цялата съм надрана", обясни Диляна Гелева. Причината за агресията, според потърпевшата била, че извадила телефон, за да снима случката.

Гелева посочи, че са чакали доста време, но не са били ядосани. "Знаем, че медиците са доста натоварени и ние се съобразяваме", добави жената.

При първото посещение на рентгена потърпевшата разказа, че медикът се е държал любезно. "По никакъв начин не съм очаквала, че поведението на този човек ще се обърне на 360 градуса. Обяснявам си го с това, че ни вижда за втори път в рамките на половин час и пак трябва да ни обслужи", коментира Гелева.

Жената каза, че се е опитала да се свърже с ръководството на болницата. Подала е жалба в районно управление, възнамерява да се жалва и в прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase