Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксинацията в България започна официално в неделя. Първият българин, който си постави ваксината, беше министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Последваха го и директори на болници. Днес поставянето на ваксините продължава за всички медицински специалисти.

Още по темата

Вчера в Бургас имунизацията се извърши на седем места, от общо 11. Четири лечебни заведения ще се включат в процеса през следващите няколко дни.

Сестра Надежда Попсавова беше една от първите, която получи ваксината срещу COVID-19 в морския град.

„Чувствам се прекрасно и нямам никакви оплаквания. Моят мотив, за да си я поставя беше, че трябва да спасим народа и държавата. Трябваше да направя това, което е най-правилно”, каза Попсавова пред Нова тв.

В отделението по реанимация, в което тя работи, обясни, че могат да се видят неща, които хората дори не могат да си представят.  

Директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров обяви, че вчера са били ваксинирани 125 медици. Никой от тях, по думите му, не е проявил нежелани реакции.

Той обясни, че след въвеждането на строгите противоепидемични мерки се наблюдава спад в броя на настанените в болници.

„Броят спада. Имаме с около 110 по-малко настанени, отколкото в началото на месеца. Към тази сутрин свободните легла са близо 100”, каза още д-р Паздеров.


 

Коментари Напиши коментар

16

Shark

преди 2 месеца

Те страничните реакции няма да са сега и веднага. Ще се появят след година - две или пет.

15

Анонимен

преди 2 месеца

Страничните реакции в медиите в ЕС ще са само за руската ваксина. Западните ваксини няма да имат странични реакции. Нали е ясно за какъв бизнес на най-високо ниво става дума.

14

Здрасти

преди 2 месеца

Браво, Веси.