Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Благоевградска медицинска сестра Йорданка Паунова, която загуби битката с COVID-19, веднъж е преболедувала коронавируса, след което се заразила повторно, съобщава struma.bg

Oще по темата

Тя е починала в отделението по реанимация на МБАЛ – Благоевград след близо двуседмични усилия на лекарите. Първата й среща с коронавируса била през месец май, като тогава го изкарала сравнително леко. В началото на декември обаче се почувствала зле, имала типичната симптоматика и след като направила изследване, PCR тестът за Ковид-19 бил положителен. Медсестрата е приета за лечение в едно от Ковид отделенията, но състоянието й се влошило и е преместена в интензивния сектор, където снощи е издъхнала.

Йорданка Паунова се пенсионира на 8 март 2018 г. като медсестра от вътрешно отделение с 39-годишен трудов стаж, но и след това продължи да работи и да се грижи за пациентите. За съжаление това е трета медицинска сестра от Благоевград, жертва на коварния вирус през този месец. В началото на декември Ковид-19 погуби медицинската сестра от отделението по хемодиализа Ана Попниколова и Вангелия Кипрова, медсестра в отделението за интензивно лечение на психичноболни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

333

преди 3 години

До ЦециСъболезнования, госпожо.

91

Цеци

преди 3 години

Здравейте, Позволявам си да пиша, защото съм дъщеря на починалата сестра. В болниците за съжаление няма достатъчно персонал, майка ми беше в състояние да работи и затова продължи да работи и след пенсионирането си. Не работеше в Ковид отделение, не е получила от ония 1000 лева. Съжалявам ако някой от сферата ви е разочаровал, майка ми даде 39 години от живота си да помага на хората, беше всеотдайна и обичана сестра. Призовавам за повече уважение към хората, които не познавате. Бъдете здрави!

90

Анонимен

преди 3 години

Последните думи на отричащи съществуването на смъртоносният вирус в северна Дакота умиращи от ковид били : " не мога да повярвам".Аз разбирам хората. Аз например съм атеист и не вярвам, защото смятам че съм *** ако вярвам. Обаче вярвам е науката.Боговерващите са обратното на мене.

fallback