Снимка: БГНЕС

Сред получените сигнали в платформата на Helpbook.info се откроява казус, в който се твърди, че е извършено криминално деяние. Нашият потребител моли за съдействие Главна дирекция "Национална полиция" за намеса, тъй като уведомените отговорни органи по случая отказали съдействие. В сигнала подробно е описано отнемане на животни - коне, овце и теле, и тяхното състояние след откриването им - част от тях били заколени. Според сигнала в обора на крадеца са открити 9 от общо 11 коня - предмет на престъпление, а от 28 овце били останали само 24 броя. Имало части от кожи и остатъци от овце, което потвърждавало, че животните се колят, за да се прикрие престъплението. Авторът на сигнала моли за проверка по случая, защото престъплението се прикривало, според него. 

Отново получихме снимки от строеж, при който не се спазват определените от Закона изисквания: "На 22.12.2020 г., между 9:00 и 11:00 ч. на ул. "Симеоново" 23, кв. Лозенец, беше разположена бетон помпа и излята бетонна плоча, без видимо да има строителна площадка, съгласно изискванията на ЗУТ за подобни случаи. Моля да се провери дали извършваните строителни дейности са законосъобразни, съгласно одобрен проект и с необходимите разрешителни“.

Във варненския район "Аспарухово", квартал "Галата", на възлово кръстовище се е отворила огромна дупка, от която извират чакъл, пясък и вода. Молбата е за предприемане на адекватни действия, тъй като е само въпрос на време да се стигне до неприятен инцидент.

Завършваме днешния обзор с предколедна молба за подмяна или ремонт на улични осветителни тела в квартал "Дианабад", район „Изгрев“, тъй като от доста време споменатия участък тъне в тъмнина.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase