Снимка: БГНЕС

49.9% от управителите на места за настаняване смятат да предложат на своите клиенти алтернативен период за използване на направените резервации, 66.3% имат намерение да намалят цената на пакет услуги, а 47.3% - на нощувката. Това показват данни на НСИ.

Увеличават се тези, които са предприели мерки като платен и неплатен отпуск, намаляване на възнаграждения на персонала или дистанционна работа.

Същевременно местата за настаняване, които са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите за пореден месец, продължават да се увеличават и достигат 31.8%.

През ноември 74.1% от управителите отчитат намаление в приходите от дейността си спрямо предходния месец, докато 23.8% посочват, че няма промяна.

В краткосрочен план (през следващия един месец) 44.8% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат до 50% от разходите за дейността със собствени средства, 33.8% няма да могат да се справят сами, а 20.8% от анкетираните посочват, че ще успеят до 100%.

44.6% от ръководителите смятат да продължат с настоящата си дейност макар и с намален обем, 28.1% предвиждат временно да преустановят дейността си, 21.8% от тях смятат да продължат да работят, а 3.5% прогнозират да я прекратят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase