Снимка: БГНЕС

Два протеста срещу удължаването на мерките се организират днес в Бургас. Призивът е да се обединят всички засегнати от продължаващото до 31 януари затваряне на редица обекти.

Причината са неадекватните мерки от страна на държавата, посочи организаторът на единия протест - председателят на Комисията по туризъм в Общинския съвет в Бургас Живко Табаков. По думите му, правителството е подвело хората, че на 21 декември обектите се отварят:

„Не може да подадеш фалшив сигнал на цял бранш, който се готви и инвестира средства да подготви коледните и новогодишни празници, да отвори зимните курорти, заведенията за развлечения в самите зимни курорти и днес на прага на старта на зимния сезон да кажеш: Не, ние го удължаваме до 31 януари. Нека да припомним, че бизнесът каза, че е готов да се съобрази с мерките в името на човечеството, но нека да ни бъде дадена точна дата, за която да може да се подготвим да започнем да работим“, каза той пред БНР.

Събитието, което Живко Табаков организира, е от 15,00 ч. пред сградата на община Бургас, където символично ще бъде поставена елха. На същото място три часа по-рано протест организират и от партия „Възраждане“.

Коментари Напиши коментар

17

Гумен

преди 2 месеца

Мерките трябва да са такива, че да позволяват на хората да работят БЕЗОПАСНО.
До момента няма мислене в тази посока. Само тръгни,спри,тръгни,спри и нищо. Нито хората могат да работят, нито вируса се ограничава.
Явно в 21 век ще оцелеят само обществата които са сплотени и работят с главата повече отколкото с устата.

16

Анонимен

преди 2 месеца

А вие като гледате какво става какви празници подготвяте, не е важно, че умират хора, важно е да върви далавера " ден година храни"!?

15

Читател

преди 2 месеца

А вие,от туристическия бранш,я кажете кои мерки спазвахте?