Снимка: Bulgaria ON AIR

Жители на град Русе помогнаха на нуждаещ се техен съгражданин. Ангел е един от многото бездомници, които скитат по русенските улици. Докато не се появяват добродетели, които му помагат.

Жилището му е продадено от собствената му сестра, докато бил тежко болен. След това вместо да плати лечението му, тя бяга с парите в Гърция. Синовете му също са в чужбина и няма връзка с тях.

Въпреки, че получава пенсия Ангел не може да си позволи да плаща наем дори на малка стая, защото само лекарствата му струват около 100 лева. След първия сняг го заварихме да спи на открито.

"Те искат много големи наеми. Аз не мога да издържа да давам 150 лева, трябва да стоя гладен, а вземам и лекарства. Няма как да стане", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Ангел е много благодарен, че след публикация за него в социалните мрежи, много бързо добри хора се организират и започват да търсят място, където да се подслони. А агенция за недвижими имоти се отказва от комисионната си, след като чува историята му.

"Не са ме молили за отстъпка просто обясниха, че е за нуждаещ се човек, който в момента е в положение, че не може да си позволи наем. Затова откликнах без комисионна да му намерим това жилище, което си е харесал той", коментира Илиян Илиев от Агенцията.

Не след дълго Ангел вече е настанен и вече е на топло и има всичко необходимо. А неговите "ангели”, които пожелаха да останат анонимни, се грижат да не му липсва нищо.

"Печка имам, радиатор имам, топла вода имам и покрив имам. Това е много важно за мен, да не съм на студа, защото навънка на студа като стоиш и си заминаваш полека, полека.  За това съм хиляди пъти благодарен на хората, които ми помогнаха. От сърце съм благодарен", заяви той.

Наемите за помещението са платени за следващите няколко месеца. След това Ангел ще се опита сам да плаща сметките. И както казва самият той, най-важното е, че има покрив и вече няма да нощува на стълбите зад Градските хали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase