Снимка: БГНЕС

Намалява броят на хоспитализираните с COVID-19 в МБАЛ - Шумен. Няма и починал пациент с коронавирус през последното денонощие, съобщиха от лечебното заведение. От доста време насам се отчита ден без жертва на коронавируса.

"Изкарахме едно денонощие без починал, което е много добра новина. Мерките дават резултат и призовавам гражданите да продължават да ги спазват в пълна степен", каза д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в областната болница.

Още по темата

По думите й 210 са хоспитализираните с клинична картина на COVID-19 в шуменската болница днес, а вчера са били 229. В отделението "ОАИЛ" са настанени шестима болни, от които четирима са интубирани.

Вчера са приети 13 пациенти в МБАЛ - Шумен, която е сред лечебните заведения с най-много хоспитализирани с коронавирус в страната. Новодиагностицирани с COVID-19 са 46 жители на област Шумен на 17 декември, от които 25 са от областния град, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Общият брой на заразените от началото на пандемията в областта достигна 3925 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 207. Поставени под карантина към момента са 861 души, допълват от здравната инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase