Снимка: Pixabay
Над 5000 лева месечно заплащане предлага ръководството на общинската болница в Елхово на лекари, които са съгласни да работят в COVID отделението на лечебното заведение, пише БНР. В момента секторът там не приема пациенти с коронавирус, поради липса на медици.
 
Болницата търси, чрез официално поместена обява на своя сайт, двама лекари със специалност вътрешни болести и втора специалност – пулмология, нефрология или кардиология. Болницата предлага основна месечна заплата от 4000 лв. плюс допълнително възнаграждение от по 1 процент за всяка година признат трудов стаж. Към сумата се прибавят и 1000 лв. за работа на първа линия.
 
Обявени са също така и 5 места за медицински сестри, като там възнаграждението достига до 3500 лева, както и 5 места за санитари с месечна заплата около 2500 лева.
 
Елховската болница е една от малкото общински болници в страната, които са финансово стабилни. Лечебното заведение през последните години дори е на печалба. Разполагат и с модерна техника, но големият проблем е липсата на медицински персонал.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 месеца

Балачетата свьршиха

20

Помнещ 1996 г

преди 2 месеца

До пенсионер

Това дето го предлагаш, ще стане, ама ако изберете Костя Копейкин за премиер, а Волен - за министър на финансите!
А Гумен Речев - шеф на БНБ

19

пенсионер

преди 2 месеца

а аз предлагам 50 000, ама като лева стане 10 000 за 1 щатски долар, на където сме и тръгнали!