Снимка: БГНЕС
В Бургас започна мащабна дезинфекция на обществени места срещу коронавируса. Мярката беше предприета, след като областта застана на първо място по брой заболели на глава от населението в страната, съобщи bTV.
 
Дезинфекцията ще продължи по график до Коледа. През деня ще се дезинфекцират ромските махали, а през нощта - централните улици и пешеходни зони. Препаратът е безопасен, но се препоръчва поне за час да се избягва през района на дезинфекция, предупреждават специалистите. 
 
"Всички действия, които биха могли да подпомогнат ограничаването на коронавирус епидемията, биха били подходящи. В случая препаратът, който се използва, е с много добри бактерицидни и вирусоцидни характеристики, така че при много малка концентрация постига максимален ефект. Ако през март месец ползвахме тонове разтвор при обработката на улици, спирки, автобуси и т.н., сега с един резервоар, с едно зареждане на машината около 300 литра, може да бъде обработена площ около 30 декара", обясни директорът на "Околна среда" в Община Бургас Павлин Михов.
 
Експертите твръдят, че е нужен около час, за да бъдат унищожени бактериите и вирусите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase