Снимка: БГНЕС

България в момента е в траен спад на заболеваемостта - това заяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

Още по темата

Намалял е натискът към общопрактикуващите лекари, но въпреки това мерките трябва да се запазят, тъй като все още има проблем при хоспитализацията заради липса на свободни легла. Иска се време, за да намалее натискът и към болниците, където лечението продължава 18-20 дни, допълни той.

Да бъдем европейци, да видим Германия, Франция...какво правят, не трябва да бъдем отделна единица, която прави каквото си поиска, призова д-р Миндов.

По думите му България смъртността е около 3,2%, при 2,2 в световен мащаб. Ваксинацията е тази, която ще даде надежда в сектора, коментира д-р Миндов.

Според него много от лекарите са преболедували, липсва кратката характеристика на ваксините, изхожда се от досега използваните.

Първо трябва да се ваксинират лекарите, хората от домове за възрастни, учители, служители на полицията, възрастни хора с хронични заболявания, едва тогава ще се включат личните лекари във ваксинацията на населението, прогнозира д-р Георги Миндов.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.