Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Спад на общата заболеваемост от коронавирусна инфекция се отчита за поредна седмица в Шуменско. На 14-дневна база нивото на общата заболеваемост е 403 души на 100 хиляди, при 434 на 100 хиляди седмица по-рано, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Новодиагностицирани с коронавирус са 57 жители на област Шумен за последното денонощие, от които 30 са от областния град. Общият брой на заразените от началото на пандемията в областта достигна 3764 души, отбелязват от РЗИ.

Запазва се тенденцията от последните дни и на лек спад на хоспитализираните в МБАЛ - Шумен, но при същото ниво на смъртност, съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение.

По думите й 230 са хоспитализираните с клинична картина на COVID- 19 в областната болница. В отделението "ОАИЛ" са настанени шестима пациенти, които са интубирани. В понеделник са приети 14 души, а са изписани 26.

В МБАЛ - Шумен вчера са починали 60-годишна жена и 85-годишен мъж, а днес - мъже на 56 и 55 години, допълни д-р Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase