Снимка: БГНЕС
"Ако противоепидемичните мерки бъдат удължени и след 21 декември, в Пловдив първо ще пострадат големите хотели". Това заяви в ефира на БНР Еньо Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите "Тракия". Той припомни, че националната асоциация преди дни изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, в което настоява ресторантите в хотелите да бъдат отворени. Енев е на мнение, че малките хотели ще могат да издържат малко по-дълго.
 
"В момента хотелите са като отворено летище, но от него не излитат самолети. Настояваме ресторантите към хотелите да бъдат отворени. Хората, които отиват на почивка или да нощуват там, имат нужда да се хранят", каза Енев. Той прогнозира фалит за големите хотели в Пловдив.
Още по темата
 
"Очаквам след 21 декември, ако бъдат удължени мерките, хотелите по веригата да тръгнат като домино и да започнат да затварят един след друг, защото разходите са постоянна величина и те си вървят", каза още Еньо Енев.
 
В случай, че мерките бъдат удължени, от БХРА настояват за спешно да бъде изработена схема за компенсиране на собственици на заведения и хотели и по този начин да се избегнат масови фалити. От организацията смятат, че финансовата помощ от държавата трябва да бъде в размер на минимум 30 на сто от оборота за периода на затваряне от предходната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase