Снимка: Bulgaria ON AIR

Катастрофа блокира за часове пътя към граничния пункт Дунав мост в Русе. Ударили са се два тира и микробус с платформа в района на автобусна спирка.  ТИР намалил рязко заради спряло такси на спирката. Микробусът зад него също успял да намали, но не и идващият след него турски ТИР. Така микробусът бил затиснат от двата камиона, предаде Bulgaria ON AIR.

Според очевидци таксито е спряло, за да вземе една от платените жрици, които чакат клиенти на булеварда. Полицията многократно ги е санкционирала, защото създават предпоставки за пътни произшествия. При катастрофата е пострадал шофьорът на буса.

"Видях, че нещо става пред мен и веднага се престроих вляво и намалих. Чух удар и това е. Шофьорът на буса беше заклещен между седалките, но с помощта на другите хора успяхме да го извадим, само кракът му е пострадал", посочи Александър, шофьор на ТИР от Украйна.

"Какво ме интервюирате, удариха ме отзад. Едно такси рязко спря да вземе едно момиче и аз намалих, за да не го ударя", каза шофьорът на българския камион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase