Снимка: БГНЕС
19-годишно момиче е с прободна рана в корема след опит да бъде ограбена насред улиците в радневското село Маца, където живеят около 80 души, пише в. Монитор.
 
Инцидентът е станал малко преди полунощ на 10 декември, докато момичето от село Крумово се прибирало към дома на близките си. Тя била нападната в гръб от непознат, който след удар по главата направил опит да отскубне златната й обеца. Момичето оказало съпротива и било ритнато няколко пъти. След като започнала да вика за помощ е била наръгана с нож. 
 
Нападателят успял да избяга. Ранената е била откарана с лек автомобил до ЦСМП-Ямбол, там била прегледана и насочена за хоспитализиране в МБАЛ "Свети Пантелеймон". Лекарите казват, че раната била дълбока, но не е засегнала жизненоважни органи и няма пряка опасност за живота на момичето. Образувано е досъдебно производство по член 198 от НК, който предвижда наказание затвор от 3 до 10 години.
 
Хора от селото разказват, че всъщност ставало дума за любовна история. Нападнатото момиче живеело с местен калайджия, но от известно време се сближила с негов роднина и това породило ревност в съжителя й. Според местните не става дума за грабеж, а нападението било заради връзката с другия мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase