Снимка: https://helpbook.info/

Общ преглед
Какво се случва в условията на пандемия, когато липсват инструкции за предприемане на адекватни действия от страна на вероятни вирусоносители и липса на съпричастност от личните лекари? С редица въпроси се обърна наш потребител в платформата на Helpbook.info към Министерство на здравеопазването. Ето какво ни пише в сигнала: „Тъй като вече втора седмица съм със симптоми, имам нужда от консултация по телефона от страна на личния си лекар, но такава не ми се оказва.Телефонът дава свободно по време на цялата й смяна.

На 2-3 пъти имах късмета мъж да ми вдигне (предполагам нов асистент на въпросната лекарка), който автоматизирано заявява "Ало. Имаме много работа. Докторката е заета." и затваря, без да ми даде каквато и да е възможност да обясня защо звъня.

Днес най-после успях, започвайки да говоря още при "Ало..."-то, да изкажа каква е ситуацията ми. Извиних се, че въпреки желанието ми, не е безопасно да отида на място. Беше ми отговорено отново, че са заети и имат много хора и че е невъзможно лекарката да ми проведе каквато и да било консултация по телефона. Настоях да ми посочат час, в който това може да се случи. Казаха ми да се обадя след половин час. Разбира се, нито след половин, нито след един, нито след три някой ми вдигна отново телефона. И поредната й смяна свърши, без да успея да говоря с нея. А подобрения в себе си не наблюдавам.

Искам да попитам, на база на какво се приоритизират хората, явили се на място в кабина, и това ли е единствения начин да ми се обърне внимание - да отида там и да стана поредния безотговорен разпространител на заразата?

Бих желала да сведа ситуацията до знанието на съответните власти, които да вземат мерки и да наложат съответните санкции“.

Получихме сигнал от град Русе за недобросъвестен шофьор, който възпрепятства достъпа на придвижване на съсед в неравностойно положение. Редовно спира автомобила си на тротоара като по този начин препречва изграденото съоръжение за инвалидни колички. Молбата е отговорните органи да се намесят и да санкционират нарушителя.

Завършваме днешния обзор с предупреждение за опасни шахти с откраднати капаци в район „Одесос“, град Варна на улиците ул. „Ген. Колев“, ул. „Македония“ и ул. „Державин“. Надяваме се съоръженията да бъдат възстановени своевременно, а до тогава бъдете внимателни!

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар