Снимка: БГНЕС
Трима треньори по бойни изкуства станаха доброволци в държавната болница в Пазарджик. Спортистите се притекоха на помощ на здравното заведение, което вече дни наред изнемогва заради високия брой на приети пациенти с коронавирус.
 
"Ние сме санитари - чистим, дезинфекцираме и помагаме, като носим проби за изследване. Помагаме с каквото трябва. Работим в Спешното отделение, където случаите са много. Постоянно идват хора и вече няма места. Медиците са натоварени", каза треньорът по джудо Виден Василев пред Нова ТВ.
 
Старшата медицинска сестра в Спешното отделение Ангелина Сотирова е изкарала 48 часово дежурство.
 
"Издържах много трудно, но се наложи, защото колежките са болни и нямаше кой да поеме смяната. Отделението е препълнено и има много пациенти. Ситуацията е тежка и трудна. Призоваваме медицински сестри да ни помогнат", добави Сотирова.
 
Лекар от болницата обясни, че има вероятност, ако до 18 декември не се попълни графика с още лекари, Спешното отделение да затвори. Ръководството обаче предприема мерки това да не се случи.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 месеца

А къде се скриха онези кардиолози от Пазарджик със заплати по 60 000лв месечно?
Скриха се като мишки, не достигали лекари, ми това си е чиста Лъжа.
Същата е ситуацията и в другите градове. Стига сте лъгали хората.

9

E това е

преди 3 месеца

Е, това е което искам да се показва и да виждам. Да - това е мнозинството от българите, слава Богу! Честни и свестни - истински хора. БРАВО!!
За съжаление медиите са пълни със "сензационната" утайката - точно тя привлича аудиторията им и им прави парите . И дава противната илюзия ,че мръсотията е навсякъде . Затова и рядко ги поглеждам

8

Анонимен

преди 3 месеца

Крайно време и в Сливен да отидат.
В спешното отделение например.
Да уравновесят малко силите с ,, електората,, на Цв.Кънчев

Ех, хора. Природата не търпи празни пространства.