Снимка: БГНЕС

Областният кризисен щаб в Сливен призова гражданите да не укриват данни за контактните им лица, съобщиха от щаба.

През последното денонощие с COVID-19 бяха диагностицирани 146 жители на Сливенска област, сред тях са двама лекари и четири медицински сестри от болничната помощ. Това е най-големият брой новозаболели, регистриран от началото на епидемията досега.

За немалка част от тях не е постъпила информация, че са били контактни на по-рано установени болни, сочи анализът на РЗИ.

Необходимо е заболелите да предоставят данните, за да може здравните власти да изолират контактните преди проявата на клинични симптоми. Резултатът от укриването на информация води до по-широко разпространение на заболяването, заявиха от местния щаб.

ОД на МВР-Сливен съобщи, че през изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 512 проверки за спазване на карантината, като е установено едно нарушение в РУ-Сливен, образувано е досъдебно производство.

Извършени са 46 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 25 протокола за предупреждение и пет акта.

Коментари Напиши коментар

31

Мартин

преди 2 месеца

Точно РЗИ Сливен са абсолютно неадекватни! От петък вечерта когато ми излезе положителен ПСР теста до вторник на обяд никой не ме потърси....Аз се свързах с тях, може би на 7-8 път ми вдигнаха телефона....И изобщо не са ходили на работното ми място..А с мен се срещнаха в сряда да ми дадат разпореждането! За 14 дни полицията ме провери 5 пъти и то през балкона на жилището ми! Ако нямах съвест щях да си рея зараза на свобода....Пълна порнография е борбата им Covid 19..

30

факт

преди 2 месеца

Тази зараза тръгна от ромски банкети, балове, сватби и се разнася от ромите в цяла Европа. Така че трябва да изолират ромите и всички останали и махалата.

29

Анонимен

преди 2 месеца

От този "грипоподобен" вирус умряха досега над 5000 човека, а от грип годишно умираха между нула и 28 човека през последните 15 години. Имам познат,на 36 години който като теб не вярваше що за чудо е този коронавирус, но го прихвана и сега от 7 ноември не говори с никой, просто не може да говори.