Снимка: БГНЕС

Областният кризисен щаб в Сливен призова гражданите да не укриват данни за контактните им лица, съобщиха от щаба.

През последното денонощие с COVID-19 бяха диагностицирани 146 жители на Сливенска област, сред тях са двама лекари и четири медицински сестри от болничната помощ. Това е най-големият брой новозаболели, регистриран от началото на епидемията досега.

За немалка част от тях не е постъпила информация, че са били контактни на по-рано установени болни, сочи анализът на РЗИ.

Необходимо е заболелите да предоставят данните, за да може здравните власти да изолират контактните преди проявата на клинични симптоми. Резултатът от укриването на информация води до по-широко разпространение на заболяването, заявиха от местния щаб.

ОД на МВР-Сливен съобщи, че през изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 512 проверки за спазване на карантината, като е установено едно нарушение в РУ-Сливен, образувано е досъдебно производство.

Извършени са 46 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 25 протокола за предупреждение и пет акта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase