Кадър: Bulgaria ON AIR

Майка на 4-годишно дете се нуждае спешно от средства за лечение на онкологично заболяване. Колеги и приятели на младата жена са организирали благотворителна инициатива в социалните мрежи с надеждата тя скоро да се върне при сина си, предаде Bulgaria ON AIR.

Жулиета Василева от Добрич спешно се нуждае от средства за лечение в онкоболница в Турция. Младата жена е диагностицирана с рак преди 4 години.

"След това ѝ направиха операция в Плевен и лъчетерапия във Варна. След това всичко беше наред", каза съпругът на Жулиета Галин Енев.

Три години по-късно обаче коварната болест се завръща. Следват нови курсове на химиотерапия, но на втория жената се обездвижва.

"Спряхме химиотерапията, защото тя просто нямаше да издържи. Беше 34-35 килограма", сподели Галин Енев.

Откриват алтернатива в турска клиника, където Жулиета бързо качва килограми. Приятели и колеги организират благотворителни кампании, но се налагат допълнителни спешни операции и парите свършват. По дарителската сметка на Жулиета към момента има около 10 000 евро, които са крайно недостатъчни.

"Общо с престоя и втората операция в момента дължим на болницата в Турция около 32 000 евро. Кампанията има спешна нужда от средства, защото тя не може да си прекъсне лечението", обясни колежката и приятелка на Жулиета - Мария Петрова.

Близките на Жулиета се надяват по-скоро да съберат парите, за да се върне тя у дома, където я чака 4-годишният ѝ син. За него се грижи таткото. Всички, които искат да помогнат, могат да се включат освен чрез дарителската сметка и чрез онлайн базара.

Можете да помогнете на Жули по дарителската сметка в Уникредит Булбанк

IBAN : BG02UNCR70001524152013

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Жулиета Петрова Василева

Zhulieta Petrova Vasileva

PAYPAL: juli_magic@abv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase