Снимка: Pixabay
"Заедно с доброволци от БЧК ние сме подготвили топла рибена супа за социално слаби хора в Пазарджик", това каза пред БНР Даниел Капсъзов от мотоклуб "Синовете на вдовицата" във връзка с инициативата "Супа на две колела", която е насочена към самотни и бедни хора.
 
"Ние искаме да подпомогнем и на хора, които заради пандемията останаха без доходи. Утре от 12.00 часа сме на спирка "Вишнева" в столичния квартал "Лозенец", като за цяла София предвиждаме да раздадем 3300 безплатни обяда, до месец април – всяка събота и неделя. На Никулден и Коледа също ще раздаваме храна, а за Коледа и греяно вино".
 
"Засега сме подготвили 150 обяда и търсенето е голямо, колкото и да е тъжно… Ще ходим и в Разград", каза още Капсъзов.
 
От мотоклуба разполагат и с мобилен медицински кабинет. До този момент са били на шест места в България и преглеждат възрастни хора – мери се кръвна захар, кръвно, ехография и всичко това е безплатно за хората.
 
"Най-хубавото е, че се включват всички мотористи от цялата страна. Така че, доброто е заразно. И сме благодарни на държавните институции – община, Министерство на транспорта, че ни помагат с всичко. А доброволците от БЧК ще следят да се спазват всички противоепидемични мерки при раздаването на храната. Ще се мери температурата на хората, ако се налага ще ги заведем на лекар. Ние помагаме от две години и на девет дома за деца със специални нужди, помагаме им с наш транспорт при медицински нужди". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase