Снимка: БГНЕС

Шест тръби от водопреносната мрежа на територията на бургаския квартал "Победа" са пробити незаконно.

Преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в кварталаа заради натрупан дълг в размер на около 100 000 лева.

Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода. Тръбите се намират на улица "Тамара", а маркучите са отведени към четири съседни на нея улици. Това съобщи общественият посредник на Община Бургас Тодор Стамболиев след получен сигнал от граждани.

Стамболиев е изпратил писма до директора на ВиК-Бургас, директора на местната полиция и кмета Димитър Николов за предприемане на незабавни мерки за отстраняване на течовете и установяване на виновните лица.

Явно нередовните абонати нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва, каза Стамболиев, цитиран от БНР.

От ВиК-Бургас съобщиха, че всички незаконно монтирани устройства за крадене на вода от водопреносната мрежа ще бъдат елиминирани. Екипи на дружеството са на място и работят по случая.
 

Коментари Напиши коментар

21

БПФ

преди 2 месеца

Нека тулупът, дето се води "главен прокурор" да каже защо законът не се прилага... защото според 234в от Наказателния кодекс, незаконното присъединяване към ВиК мрежата се наказва с глоба до 20 000 лв и затвор !!! И не съм видял някъде да пише, че НК не се отнася за гнусотняшката нaпаст !!!

20

sofeto

преди 2 месеца

Потеклото е без значение!
Всички в БГ краднем и ще краднем докато не изберем на власт такива които да ни принудят "и с малце кютек" да спазваме върховенсто на закона и наредбите!

19

полковник Колев

преди 2 месеца

Докато в БГ има роми и евреи,нещата няма да се оправят никога!!!