Снимка: БГНЕС

Възрастен мъж починал в болницата в Русе, но два дни никой не уведомил близките му за смъртта му, въпреки че те постоянно се опитвали да намерят информация за неговото състояние. Внучката на 84-годишния мъж разказа пред Нова тв, че дядо й е починал в петък, 27 ноември, а семейството му научило за това в неделя и то случайно.

"Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ада". С тези думи внучката на покойния Михаил - Емилия Гатева, започва разказа си за абсурдната случка. Няколко дни преди да влезе в болница дядо й вдигнал висока температура. След първоначалните неуспешни опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, все пак близките успели да му осигурят медицински грижи.

"Приеха го в "Канев център" в Русе. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, дори температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че е ходил бос до тоалетна, без чехли, без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам", разказва Емилия.

Заради пандемията свижданията в болниците са забранени, затова роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с лекар, за да разберат какво е състоянието му.

"Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На телефона на сестрите отговориха супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним и казват, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой лекар. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа да приемат други хора", сподели Емилия.

Майката на Емилия, освен за баща си, трябвало да се грижи и за съпруга си, който бил настанен в същата болница. През цялото време жената не спирала да търси информация за баща си. И така до неделя -29 октомври, когато чува шокиращата вест.

Тогава за първи път някой лекар й вдига телефона, за да й съобщи: "Никой ли не ви се обади, той почина преди два дни”.

"Как е възможно да е починал преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, кога щяха да ни съобщят? Дори в момента, в който е починал, майка ми е била в болницата", разказва опечалената внучка.

Семейството на починалия пенсионер не е подавало жалба за случилото се. От университетска болница "Канев" коментираха, че съчувстват на близките и са започнали вътрешна проверка. От здравното заведение заявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в определени часове от деня, близки на пациенти могат да получават  информация за състоянието им.

Коментари Напиши коментар

56

Кой и Колко?

преди 2 години

При *** причинена от новата ваксина кой ще плати и в какъв размер ще е парично обезщетение?

55

Der alte Spinner

преди 2 години

До Медик: Имам пълно основание да се съмнявам дали си медик? Ти си по-скоро един дилетантен политик. Мога да посоча и работодателя ти! Остани където си, а може и още по-далеч да отлетиш! Там можеш да се изявиш като... Не знам какъв, може и да си фризьор в някой турски фризьорски салон в Австрия или Германия.

54

Щирлиц

преди 2 години

До МедикСтой където си,за да не стават сакатлъци.