Снимка: БГНЕС

Над 60 катастрофи са регистрирани в полицията до момента в страната. Това съобщи пред БНР инспектор Лъчезар Близнаков от МВР.

Пътната полиция съветва хората да се съобразяват със заснежените пътища, ако тръгват с автомобилите си.

Още по темата

"Няма бедстващи граждани и закъсали автомобили. Всички пътища са проходими при зимни условия, дори и планинските проходи. Ограничения има единствено за прохода Троян-Кърнаре, където е забранено движението на пътни превозни средства над 12 тона", обясни Близнаков.

По думите му на терен работят над 300 машини, които продължават обработката на пътищата. На телефон 112 са постъпили сигнали за 42 инцидента, които касаят самостоятелно катастрофирали превозни средства, напуснали платното за движение след загуба на контрол. Според МВР това се случва, защото се подценява пътната обстановка.

"Апелираме към водачите да се съобразяват скоростта на движение с динамично изменящата се пътна обстановка", каза още Лъчезар Близнаков.

Коментари Напиши коментар

7

До 5

преди 5 месеца

Не "даскалицата "ти е виновна а празната ти червена кратуна.Но с гладкия си мозък едва ли ще вденеш за какво става въпрос.

6

ГосТ

преди 5 месеца

Аз пък си мислех, че Ганьо много разбира от автомобили и кара по добре от Себастиан Льоб...

5

Анонимен

преди 5 месеца

ВЕЧНО ПЛАЧЕЩАТА ДАСКАЛИЦА И ПО НЕДОРАЗУМЕНИЕ КМЕТИЦА НА СОФИЯ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА ПО ПРЯКОР „ЦИВРАТА” Е ЕМБЛЕМАТА НА ГЕРБЕРАСТКИТЕ БЛИЗАЛКИ. С ВЛАЖНИЯТ СИ ПОГЛЕД СЕ ОПИТВА ДА ПРЕСПИ СТОЛИЧАНИ И ДА НЕ ЗАБЕЛЯЗВАТ КРАЖБИТЕ ИМ. И НЕЙНОТО ВРЕМЕ ЗА СТРАДАНИЕ ИДВА.