Снимка: Pixabay
Сводници и проститутки от Северна България бяха задържани в Пловдив след проверка на лек автомобил, съобщи "Монитор".
 
Полицаите от града на тепетата имали оперативна информация по линия трафик на хора. Това довело и до проверката на лека кола "Сеат Леон", извършена от униформени от Второ районно спрели на ул. "Иван Вазов".
 
Шофьор бил 26-годишен от Ботевград. Заедно с него в колата пътували две жени също от Ботевград на 23 и на 28 години. Двете били повикани на адреси за проституция, а мъжът трябвало да ги превози до клиентите им.
 
Тримата са задържани. След разпит е разкрита и престъпната схема. При последвалите процесуално следствени действия криминалистите извършили претърсване на имот на улица "Тодор Каблешков". В апартамент, нает и ползван от 36-годишен мъж с инициали, също от Ботевград и други две жени- 19-годишно момиче от Бяла Слатина и 25-годишна от Плевен, били предлагани сексуални услуги срещу заплащане на терен. Клиентите основно се набирали чрез обяви в различни интернет сайтове.
 
В хода на образуваното досъдебно производство и под ръководството на Районна прокуратура в Пловдив са извършени множество действия по разследването. Разпитани са свидетели, включително пред съдия. Извършени са и действия по претърсване и изземване в лекия автомобил и в жилището. Извършено е разпознаване на лица.
 
Повдигнати обвинения на двамата сводници и са задържани за 72ч. с постановление на наблюдаващия делото прокурор, съобщиха от полицията в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase