Снимка: БГНЕС

Търговците да удължат валидността на ваучерите за пазаруване в моловете за времето на извънредните мерки. Това препоръча председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Още по темата

По думите му всяко друго действие би било некоректно спрямо клиентите, тъй като заради наложените нови ограничения и затварянето на нехранителните обекти, те не могат да бъдат използвани, съобщава "Монитор".

Той подчерта, че все повече тъговци предоставят на потребителите възможността за връщане на определена стока в рамките на 14 дни, въпреки че това не е разписано в закона. При пазаруването в интернет обаче е задължително да има подобен краен срок за връщане.

Във връзка с кампанията за Черен петък Маргаритов коментира, че през тази година повечето потребители са пазарували онлайн. Именно поради тази причина са проверени двойно повече търговци в мрежата.

"Попаднахме на случаи с фиктивни намаления – завишени цени и после отново намалени. Нека клиентите сравнява цените на стоките, за да не бъдат измамени", обобщи той, като допълни, че "такса коронавирус" не би трябвало да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase