Снимка: БГНЕС

РИОСВ- София са установили, че от дъждовен бетонов колектор, който се намирал в района на градския парк в Перник, в река Струма изтичат води с бял цвят, съобщават от екоинспекцията. Проверката е по сигнал на гражданин.

В района няма производствени предприятия, които да са евентуален източник на замърсяване на реката, за установения бетонов колектор не е издавано и разрешително за ползване на воден обект за заустване на отпадъчни води в повърхностни води по реда на Закона за водите.

От РИОСВ- София съобщават, че предвид установеното нерегламентирано заустване в река Струма, ще бъдат предприети административнонаказателни действия срещу кмета на Община Перник, тъй като съгласно действащо законодателство кметът на общината контролира изграждането, поддържането и правилната експлоатация на канализационните мрежи и съоръженията за пречистване на битови отпадъчни води.

Във връзка с проверката на кмета на община Перник са дадени предписания за извършване на обследване на бетоновия колектор за установяване на нерегламентирани включвания в него на битови абонати с цел преустановяване на замърсяването на река Струма.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 месец

Извинете ме, снощи лъсках бастуня и нещо се разгорещих. Пак извинете!

4

Анонимен

преди 1 месец

Аз съм само цвят лилав, люлюк съм люляк съм

3

Hiko

преди 1 месец

Хората пбожават такива води. Сега ще се вдигнат имотите там поне двойно.