Снимка: БГНЕС

Основният проблем на двете болници в Троян е заболелият и карантиниран медицински персонал, съобщи кметът на общината Донка Михайлова. Затова Община Троян има намерение да насочи към лечебните заведения медицински специалисти, които за декември ще бъдат освободени от трудовите си ангажименти в детските градини и ясли.

В Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести под карантина са общо девет души от медицинския персонал, а в МБАЛ - Троян - 8.

Михайлова добави, че от Общината призовават и гражданите да се включат като доброволци в лечебните заведения, най-вече за дейности, свързани с дезинфекцията. Тя поясни, че в двете болници са осигурени медикаменти, дезифектанти и кислород, необходими за лечението на пациентите, съобщава БТА.

По решение на Временния оперативен щаб от понеделник, 30 ноември, няма да работи Детска млечна кухня в Троян, тъй като приготвянето и разнасянето на храна до пунктовете, а след това и струпването на родители с деца на едно място крие риск за здравето, добави Донка Михайлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase