Снимка: Pixabay
184 души, работещи в системата на здравеопазването в област Сливен, са диагностицирани с COVID-19 от началото на април досега, съобщи Областният кризисен щаб. Според данните от началото на месеца досега заболеваемостта сред работещите в здравеопазването продължава да ръсте тревожно.
 
Само през ноември са диагностицирани 23-ма от общия брой заболели лекари от началото на епидемията до момента. Сред заразените са 19 медицински сестри, 11 санитари и 2 фелдшери. 
 
От установения с COVID медицински персонал 49 са лекарите. Повечето са от болничната помощ, и трима стоматолози, уточняват още от Областния кризисен щаб, цитирайки данни на РЗИ. Инфектираните медицински фелдшери са 10, като повечето са от Центъра за спешна медицинска помощ. Заболелите медицински сестри през периода са 67, санитарите са 52-ма души.
 
Две акушерки от болничната помощ и лаборантка от извънболнична структура също са дали положителни проби. Двама лекари-специалисти от болничната помощ са починали, след заразяване с COVID-19.

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

Не само там цели отделения с реаниматори са с Ковид и няма кой да работи но пресечката с магистрала някоя си е супер Е народе харесват ли Ви магистралите

7

ПроСоТо

преди 1 месец

ами така ще да е!...След като не турат ЧУДОДЕЙНИТЕ "маски" и "не ползват" защитно облекло..

...какво,що са кискате?..-Не ви ли набиха в главите,че носенето на НАМОРДНИКА,най-фриволно наречен "маска", е начина да избегнете заразата?

..какво?..Викате.. "Нема медицинско лице,което да не спазва стриктно заповедите на счетоводителя Берлага,калесан за "Министър на болестите и погребенията"?

Е,ако е така следва,че..ИМА НЕЩО ГНИЛО в цялата ИЗВРАТЕНАДАНДАНИЯ!!!!

6

Браунау

преди 1 месец

Въпрос: трябва ли манrал да бъде лекуван от ковид или третиран със същото?