Снимка: Pixabay
Почина жената, която беше приета в сливенска болница след няколко отказа на линейка, съобщи bTV. Семейството й обвинява медиците за забавено лечение. 
 
Те твърдят, че в изолатора на спешното отделение се чака с часове. От болницата в Сливен, че са на предела на силите си. 
 
Само два дни, след като е хоспитализирана в тежко състоание и с коронавирус, 67-годишната жена издъхва. 
 
"Ако я бяха прибрали навреме в болницата, нямаше да се стигне дотук", казва Петранка Ботева, сестра на починалата. 
 
Близките й твърдят, че освен отказ да бъде докарана с линейка, жената прекарва и четири часа в изолатора на спешното. 
Още по темата
 
Крип от изолатора показва как хора със съмнения за коронавирус чакат в препърнена стая. Човекът, заснел клипа, е придружавал баща си, който бил с COVID-19 и двустранна пневмония. 
 
От болницата в Сливен казват, че всички COVID легла в четирите отделения са пълни и работят на предела на силите си. 
 
"Ако не искат да чакат, да отидат в друга болница, но в момента такова е състоянието. Ние сме във военно положение", заяви директорът на МБАЛ-Сливен д-р Васислав Петров. 
 
В сливенската болница само за седмица са починали 22-ма пациенти с коронавирус.

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 3 месеца

Маска парещите да четат и да знаят защо родът им ще бъде прокълнат до девето коляно

44

Бобо,

преди 3 месеца

Тези които горят маски сеят заразата.Те са заразили и много невинни хора които не са горили маски,но са го отнесли.Маската защитава в по-голяма степен не този, който я носи,а този който е срещу него.

43

така е в България

преди 3 месеца

няма пари за линейки...да сте чули депутат да се лекува ш България .... трчбват мерцедеси не линейки...не виждате ли...всчка година да се дигат парите на утрепките в парламента...15 линейки са достатъчно за цяла софия.... :D
нали искахте да си плащате...нали промяна..ми ето..отиваш при скапан лекар и те лекува от незнаили болести..които хапчета станат значи от това е болен....добрите лекари защо не са в бг вече... честито на спечелилите..за по-добра промяна...за унищожените фабрики и и тн.БРАВО