Снимка: БГНЕС
Рано тази сутрин десетки кондуктори на градския транспорт във Варна излязоха на протест. Причината за недоволството им е, че съвсем скоро ще бъдат освободени от работа, заради въвеждането на новата електронна билетна система в града. Освен, че ще бъдат съкратени, кондукторите изразиха и недоволството си от нередовно превеждане на заплатите им.  
 
"Останахме без работа. Има пандемия. Детето ми в момента е болно. Лекарят ми казва да му направим тест за COVID-19. Отивам - 100 лв.  Откъде да ги взема тези пари?", каза пред Нова ТВ Ина Калчева, служител в "Градски транспорт" – Варна.
 
"Аз бях снощи 2-ра смяна, прибрах се в 23:30. Тази сутрин съм дошла в 4 часа да видя моите колеги дали ще ни защитят. Никой не ни защитава. Няма - всичките излизат и работят, а заплати нямаме преведени от миналия месец", коментира още Галина Иванова - служител в "Градски транспорт" – Варна.
 
Въпреки протеста и отказа на част от служителите да отидат на работа, автобусите на общинското предприятие все пак потеглиха, за да обслужат пътниците по график. Позиция на дружеството се очаква по-късно днес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase