Снимка: Pixabay
Адвокат Веселин Анестиев е затворил кантората си и вече втора седмица дава дежурства като доброволец в COVID отделението в Поморие, съобщи bTV.
 
Той признава, че изпитва страх, затова винаги внимава при обличането на предпазното облекло. 
 
"В един много кратък период от време хората се задушават, губят възможността за вдишване, което наистина е опасно и най-страшното е, когато виждаш в очите им страха. Страхът от гибел - буквално, тогава правим всичко, дори и невъзможното, за да помогнем на тези хора", разказа адвокатът. 
 
Добринка Ангелова, старша сестра в МБАЛ Поморие, разказва, че юристът помага много и на персонала - с местенето на тежки кислородни бутилки, оправя легла на изписани пациенти, изхвърля боклука и извършва други дейности. 
 
"Когато за първи път ми казаха, че има доброволец, който иска да влезе в болницата, си помислих най-напред, че това е шега, след това предизвика много бурни емоции, даже се разплаках", сподели д-р Женя Караилиева, управител на МБАЛ-Поморие. 
 
Самото отделение било пред затваряне, тъй като никой не иска да работи в него, но идването на Веско променя нещата.
 
"Имаме хора, които искат да постъпят на работа и то млади хора, което не се е случвало в поморийската болница от няколко години", допълни д-р Караилиева.
 
"Прекланям глава пред медицинския персонал на болницата и основно към д-р Караилиева, тази жена е сама от сутрин до вечер, а понякога върши и санитарна работа", сподели Веселин.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase