Снимка: БГНЕС
В Деня на християнското семейство ученици от Добрич направиха трогателен жест към лекарите и медицинския персонал в COVID сектора на областната многопрофилна болница, съобщи БНР. Гимназистите от 8 клас към Професионалната гимназия по туризъм и предприемачество "Райко Цончев" занесоха на медиците погача и торта. С дарението си децата целят да покажат на лекарите, че те не са сами.
 
Идеята на осмокласниците се е зародила от желанието им да засвидетелстват своето уважение и признателност към хората, които се грижат за пациентите с COVID-19 в здравното заведение в Добрич:
 
"Днес е Денят на християнското семейство и ние искаме да им честитим този празник. Правим го, за да изкажем благодарност към лекарите, сестрите и хората на първа линия".
 
"Искаме да покажем, че те не са сами, че ние сме с тях, защото сме от една общност".
 
Д-р Яница Радева изрази огромната си благодарност към жеста на децата:
 
"Млади хора да оценяват и да правят, за нас това е страхотно просто".

Коментари Напиши коментар

7

Италия

преди 3 месеца

Така бе и в Италия през пролетта, хората носеха храна на медиците в Бергамо. После болницата откри дарителска сметка, фирми и граждани даряваха според възможностите си. Не е пионерско мероприятие, просто сме загубили човечността си. Нека поне децата да намерят духовен ориентир, за съжаление без наша помощ.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Да бе ,то лекарите ,не им плащат ,та на тях )мошеници от власта,ще видите кви бонуси и милиарди ще подарят на уж бизнеса тоест техните фирми и хора

5

Анонимен

преди 3 месеца

Шуменецо,заради хора с манталитет като твоя България още си е тоталитарна ***.Защо ли в нормалните страни няма такива събития като това?Ами защото за тях е унижение. Уважение не се показва с питки и торти,а обществото трябва да принуди държавата да увеличи заплатите на тези хора.Ето на това се вика подкрепа и уеажение.А не организирано събитие от учителки на средна възраст с комсомолски манталитет.Иначе с почерпки доникъде няма да стигнем и ще останем на ниво Молдова например