Снимка: Pixabay
"Ситуацията в общинската болница в Самоков е под контрол. COVID-отделението вече е с 45 легла, като всички са заети", съобщи пред БНР кметът Владимир Георгиев. 
 
Болницата разполага с лекарства и консумативи, но персоналът не достига. Няма върнати пациенти, каквито и трудности да възникват. Има и все повече хора в общината, които са под карантина. Много от медиците са на възраст, има и такива под карантина. Усеща се рипсата на лекари и медицински сестри.
 
Кметът на Самоков изрази се надяма, че личните лекари, които помагат на своите пациенти, ще могат да окажат помощ и за нормалното функциониране на болницата. Той призова съгражданите си, на които е наложена карантина, да не я нарушават.
Още по темата
 
В повечето училища в общината учениците от първи до четвърти клас продължават да се обучават присъствено, а от гимназиалния клас са онлайн. Все още не е решено дали е възможно да бъде възстановено присъственото обучение за по-големите ученици. Детските градини работят нормално, но родители, притеснени от рисковете за заразяване, са спрели да водят децата си.
 
Владимир Георгиев изтъкна още, че за всички е важно децата да ходят на училище и да се осъществява присъствено обучение. Той добави, че когато времето позволява хората да излизат повече навън на чист въздух, а децата отново да се завърнат в училище, за всички животът ще бъде по-спокоен, а посрещането на предстоящите празници ще бъде по-добро. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase