Снимка: БГНЕС

Заради проблем с канализационната мрежа живеещи на благоевградската улица "Прилеп" се оплакаха, че мазетата и приземните им етажи се пълнят с отпадни води и мръсотия.

Бончо Петров и Николай Шопов живеят на улицата от дълги години. Казват, че проблемът не е от днес и се притесняват, че той се задълбочава.

"10 години има най-малко. Извел съм тръби, за да не влиза дъжд в гарсониерите, а да избива в двора", разказа пред БНТ Шопов.

Хората се оплакаха още, че при всеки дъжд канализационната мрежа връща вода и пълни мазетата и приземните етажи.

На място с екип от специалисти дойде управителят на дружеството - инж. Росица Димитрова, за да направят оглед и да обсъдят проблема с хората.

"Запознати сме с проблемите, които съществуват на улица "Прилеп", с дължина повече от 450 метра и за съжаление преди няколко години, когато подменихме водопровода и когато трябваше да бъде благоустроена тази улица – визирам подмяна на асфалтовата настилка, поставихме пред община Благоевград, защото те са собственик на активите, поставихме въпроса за канализацията. Идеята беше да се търси цялостно решение на създалата се ситуация, като бъде направен проект на целия квартал, не само на тази улица", обясни Росица Димитрова – управител на Водоснабдяване и канализация-Благоевград.

От ВиК не подменили тръбите и проблемът останал, защото според инж. Димитрова от общината трябва да осигурят средства за осъществяване на проекта. Обещаха обаче да помогнат.

"До няколко дни ще се организираме, ще огледаме участъците, локално каквото можем ще съдействаме. И пак казвам - вървим към посока да възложим в инвестиционната програма на дружеството проектиране на квартала… ще търсим връзка и с общината, администрацията – да може да решим трайно проблема на жителите", добави Димитрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase