Снимка: Pixabay
38-годишна жена от Дупница е родила 15-ото си дете и успяла да впечатли гинеколозите в общинската болница, съобщава "Монитор".
 
Зоя Руменова от квартал "Гиздова махала" е постъпила в здравното заведение в петък следобяд. Само час по-късно на бял свят се появило петнадесетото й дете. Момченцето тежи 3.200 кг.
 
"Раждането мина нормално, без проблеми. Майката и детето са добре. Няма човек от АГО, който да не познава Зоя, можете да си представите, че ни посещава през година – две иначе няма как да достигне до тази бройка", коментираха от родилното на общинската болница.
 
Медиците са пресметнали, че 38-годишната жена е прекарала близо 12 години от живота си в бременност. Зоя вече е станала и баба на внуче. "Доколкото знаем жената отглежда при себе си 7 деца, останалите ги е изоставила, защото няма средства да се грижи", обясняват още акушергинеколозите.
 
Според тях все по-рядки са случаите на раждане под 18-годишна възраст сред ромките, каквато беше тенденцията през последните години. Зоя обаче със сигурност държи рекорда в цялата област с най-много раждания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase